2014. március 25., kedd

Facebook oldalak követése

Bizonyára sokunk problémája az, hogy egy-egy kedvenc facebookos oldalunk híreit nem kapjuk meg, mert (a LIKE-olás után) annak hírei akkor jelentek meg a hírfolyamban, mikor épp nem voltunk a közösségi honlapra bejelentkezve. 

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan tudjuk könnyűszerrel követni kedvenceinket, hogy ne maradjunk le semmiről:

1: A Tetszik gombra kattintva lenyílik egy kis ablak. Itt a "Hozzáadás a tematikus listához..." szövegre kell továbblépni.  


2: Ezután ugyanazon a felületen egy újabb kis ablak jelenik meg. Ennek alján az "Új lista..." pontban léphetünk tovább.


3: Megjelenik egy nagyobb méretű ablak, ahol a követni kívánt oldal logója szerepel kijelölve. Az ablak jobb alsó sarkában nyomjuk meg a "Következő" feliratú gombot.


4: Itt megadhatjuk a követni kívánt oldalak csoportjának nevét, mondjuk stílusosan "Kedvencek"-ként. Alatta beállíthatjuk, hogy az utánunk kémlelődők láthatják-e a listánkat, vagy sem. Ezután a "Kész" feliratú gombbal továbbléphetünk a befejezéshez.


A listánk elérhetőségét a betöltődő oldal bal szélén láthatjuk (a lenti képen piros vonallal bekarikázva). 


Ha én lennék a Facebook programozója, akkor nem ide rejtettem volna el az apró ikont, hiszen fontos oldalak követéséről van szó, viszont szerencsére könnyűszerrel tehetjük a lap tetejére, ha az alábbi eljárást követjük:

1: A lap bal szélén az "Érdeklődési körök" szövegdoboznál kattintsunk a "Továbbiak"-ra.



Betöltődik egy új lap, íme:



2: Itt a "Kedvencek" sorának a végén lévő ceruza-ikonra kattintva hívhatjuk elő a beállítási ablakot. Ezen ablakban a "Hozzáadás a kedvencekre" szövegre kattintva lépjünk tovább.



A "Kedvencek" rögtön felugrik a lap tetejére, közvetlen a fényképünk alá (én már átneveztem "Kedvenc listám" nevűre). Innen minden fontos oldalt elérhetünk rögtön az "Üzenetek"-kel és a "Fényképek"-kel egyetemben. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése